جلد کتاب گودال‌پی اثر آندری پلاتونوف؛ روایتی شاعرانه و تلخ از آرمان‌های بزرگ و انسان‌های فرسوده.

گودال‌پی (ثالث)

کد آیتم: A-506776

280,000 تومان

موجود در انبار

گودال‌پی | روایتی تکان‌دهنده از فروپاشی، رؤیاهای بزرگ و انسان‌های خردشده


گودال‌پی نوشته آندری پلاتونوف یکی از مهم‌ترین آثار ادبیات روسیه در قرن بیستم است؛ رمانی کوتاه اما عمیق که تصویری تکان‌دهنده از سرنوشت انسان در دوران ساختن «آینده‌ای نو» ارائه می‌دهد. این اثر با ترجمه بابک شهاب و از سوی نشر ثالث منتشر شده و یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های ادبیات انتقادی روسیه به‌شمار می‌رود.

دربارهٔ کتاب

داستان در دوره‌ای روایت می‌شود که جامعه در حال «ساختن فردای روشن» است، اما پشت این آرمان، واقعیتی تلخ از فرسایش جسم و جان انسان‌ها وجود دارد. پلاتونوف با زبانی شاعرانه و موجز، سرگذشت کارگرانی را تصویر می‌کند که باید برای ساختن «خانه‌ای بزرگ برای آینده» یک گودال عظیم حفر کنند؛ گودالی که کم‌کم به نمادی از ویرانی، آرزوهای بر باد رفته، خشونت پنهان، و بی‌معنایی کوشش انسان بدل می‌شود.

در دل این روایت، شخصیت‌ها بارها با پرسش‌هایی بنیادین روبه‌رو می‌شوند:

آیا آینده ارزش ویرانی امروز را دارد؟

آیا جامعه‌ای که وعده خوشبختی می‌دهد، می‌تواند انسانیت را از یاد ببرد؟

پلاتونوف با ترکیبی از رئالیسم تلخ و طنز سیاه، جهانی می‌آفریند که در آن آرمان‌ها بزرگ‌اند، اما انسان‌ها کوچک و آسیب‌پذیر.

محورهای اصلی کتاب

  1. نقد آرمان‌شهری و رؤیای ساختن جهان نو
  2. نمایش پوچی کار جمعی بدون معنا
  3. پیوند تراژدی، طنز و شاعرانه‌نویسی
  4. شخصیت‌هایی سرگشته که به دنبال معنا در جهانی بی‌رحم‌اند
  5. روایت نمادین از فروپاشی امید و رنج انسانی

این کتاب مناسب کیست؟

اگر به ادبیات روسیه، آثار انتقادی دوران شوروی، روایت‌های فلسفی، رمان‌های تمثیلی و فضاهای تاریک و انسانی علاقه دارید، گودال‌پی یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شماست.

ویژگی برجسته اثر این است که با وجود حجم کم، اندیشه‌های بزرگی را در دل خود جای می‌دهد و خواننده را تا مدت‌ها درگیر نگاه پلاتونوف به انسان و تاریخ می‌کند.