یوستین گاردر
یوستین گاردر
کتاب‌های موجود در شهر کتاب آنلاین
8 کتاب
درباره یوستین گاردر
یوستین گردر نویسنده سرشناس نروژی، چند رمان، داستان کوتاه و کتاب کودک را در کارنامه خود دارد. او به عنوان یک نویسنده روشن‌فکر شناخته می‌شود و کتاب‌هایی که از زاویه دید کودکان می‌نویسد بسیار مورد توجه هستند. در این کتب او از تکنیک متافیکشن (فراداستانی) و داستان در داستان استفاده می‌کند و سعی در کاوش حس شگفتی کودکان نسبت به دنیا دارد. معروف‌ترین اثر گردر کتاب دنیای سوفی می‌باشد که در آن به سیر تاریخی فلسفه پرداخته است. این کتاب تاکنون به ۵۳ زبان ترجمه شده است.

 


یوستین گردر در خانواده‌ای تحصیل‌کرده در اسلو پایتخت نروژ متولد شد. او از ابتدا علاقه‌ی عمیقی به مطالعه، نوشتن و تدریس داشته و در رشته‌های الهیات و زبان‌های اسکاندیناوی تحصیل کرده است. اولین فعالیت ادبی او بعد از ازدواجش و با همکاری در نوشتن چندین کتاب درسی در مورد الهیات و فلسفه انجام شده است. پس از آن او سال‌ها در یک دبیرستان به تدریس فلسفه پرداخت و انتشار کتاب‌هایش از سال ۱۹۸۶ آغاز  شد و در سال ۱۹۹۰ برای کتاب راز فال ورق، جایزه منتقدین ادبیات نروژ و جایزه ادبی وزارت امور علمی و فرهنگی را از آن خود کرد. از ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ او به طور مکرر برنده چندین جایزه معتبر در نروژ و اروپا شده است.


پس از انتشار دنیای سوفی او به یک نویسنده تمام‌وقت تبدیل شد و هر چند سال یک بار کتابی را روانه بازار می‌کند. علاوه بر نویسندگی، یوستین گردر به طور فعال در حمایت از حقوق بشر و ترویج و توسعه آن کوشیده است. به همین هدف، در سال ۱۹۹۷ او و همسرش جایزه سوفی را بنیان نهادند که سالانه به حامیان محیط زیست و توسعه‌گران اهدا می‌شود. او همچنین در موقعیت‌های مختلفی بر علیه اشغال فلسطین توسط اسرائیل و رفتار آنها با فلسطینیان زبان به اعتراض گشوده است و به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل را زیر سوال برده است.


تعهد عمیق و شخصی یوستین گردر به دانش، خوانندگان بسیاری را در سراسر دنیا به تفکر و تعمق درباره خود و دنیای پیرامونشان واداشته است و مسائل اعتقادی و فلسفی را در قالب داستان‌های ساده و در عین حال رمزآلود بیان می‌کند که فهم و درک آن را برای تمام افراد امکان‌پذیر می‌سازد. کتاب‌هایی از قبیل دنیای سوفی، راز فال ورق، دختر پرتقالی،دختر رهبر سیرک(مرد داستان فروش)، مایا، درون یک آینه درون یک معما، راز تولد، زندگی کوتاه است، سلام کسی اینجا نیست؟، کتابخانه سحرآمیز بیبی بوکن و قصر قورباغه‌ها به فارسی ترجمه شده و به چاپ رسیده‌اند.