آسیاب‌های تمدن از جیمز سی اسکات، روایتی انتقادی از پیدایش دولت و محدود شدن آزادی انسان در تاریخ. ترجمه‌ی فرهاد اکبرزاده، فرهنگ نشر نو.

آسیاب‌های تمدن (ژرف تاریخ دولت‌های اولیه)

کد آیتم: A-432391

420,000 تومان

موجود در انبار

آسیاب‌های تمدن؛ نگاهی انتقادی به خاستگاه دولت و اجبار در تاریخ بشر

معرفی کتاب «آسیاب‌های تمدن (ژرف‌تاریخ دولت‌های اولیه)» | نویسنده: جیمز سی اسکات | مترجم: فرهاد اکبرزاده | فرهنگ نشر نو


کتاب آسیاب‌های تمدن نوشته‌ی جیمز سی اسکات، اندیشمند برجسته‌ی علوم سیاسی و انسان‌شناسی، اثری عمیق و چالش‌برانگیز درباره‌ی ریشه‌های شکل‌گیری تمدن بشری و پیدایش دولت است. این کتاب در Goodreads امتیاز ۴.۴ از ۵ را از پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و انسان‌شناسی دریافت کرده و از مهم‌ترین آثار اسکات پس از کتاب مشهورش پایان دهقان به شمار می‌رود.


چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

زیرا برخلاف روایت‌های رایج که تمدن و دولت را نشانه‌ی پیشرفت می‌دانند، اسکات تصویری متفاوت ارائه می‌دهد: تمدن ممکن است بیش از آنکه دستاورد باشد، اسارت باشد. او با بهره‌گیری از یافته‌های باستان‌شناسی، کشاورزی و مردم‌شناسی، نشان می‌دهد که چگونه انسان‌ها پیش از دولت‌ها آزادتر، سالم‌تر و برابرتر می‌زیستند و چگونه ساختارهای قدرت، مالیات و کنترل جمعیت به تدریج آن‌ها را به «رعیت» بدل کردند.


خلاصه کتاب:

در آسیاب‌های تمدن، اسکات تاریخ شکل‌گیری نخستین دولت‌ها را از بین‌النهرین تا تمدن‌های شرق آسیا بررسی می‌کند. او توضیح می‌دهد که چگونه اختراع کشاورزی، اهلی‌سازی گیاهان و حیوانات، و تمرکز منابع در دست گروهی اندک، زمینه‌ساز ایجاد ساختارهای اقتدار و نظم اجتماعی شد. نویسنده از مفهوم «آسیاب» به عنوان استعاره‌ای از فرایند پیوسته‌ی فرسایش آزادی انسان در برابر قدرت سازمان‌یافته استفاده می‌کند و می‌پرسد: آیا تمدن، آن‌گونه که می‌شناسیم، بهایی سنگین برای کنترل و بقا نبوده است؟


ویژگی‌ها و محتوای کتاب:

  1. پژوهشی میان‌رشته‌ای در پیوند تاریخ، انسان‌شناسی و سیاست
  2. نگاهی انتقادی به مفهوم تمدن و دولت
  3. روایت مستند با زبان روشن و مثال‌های تاریخی جذاب
  4. مناسب برای پژوهشگران علوم انسانی و علاقه‌مندان به تاریخ تفکر


ژانر کتاب:

انسان‌شناسی تاریخی، جامعه‌شناسی سیاسی، فلسفه‌ی تاریخ


دیگر آثار نویسنده و مترجم

الفبای ناممکن‌ها — نشر مانیاهنر

نیهیلیسم — نشر نو

حرف‌هایی با دخترم درباره‌ی اقتصاد — نشر بان

فهم سوسیالیسم — نشر نون

آتش و قصه — نشر لگا

جورجو آگامبن — نشر دیبایه

فیگورهای تاریخ — نشر مانیاهنر

سیاست و استتیک — نشر مانیاهنر